Edith Stein

Edith Stein of Teresa Benedicta van het Kruis (Breslau in Silezië, 12 oktober 1891 – Auschwitz-Birkenau, vermoedelijk 8 augustus 1942) was een Joods-Duitse filosofe en heiligverklaarde karmelietes.
Lees hier meer over het werk en leven van Edith Stein.

Auschwitz-Birkenau

Auschwitz was een verzameling van concentratie- en vernietigingskampen die tijdens de Tweede Wereldoorlog door nazi-Duitsland nabij de Poolse stad Auschwitz werden opgezet. Het was het grootste van alle Duitse concentratiekampen en bestond uit Auschwitz I (Stammlager of basiskamp), Auschwitz II-Birkenau (Vernichtungslager of vernietigingskamp), Auschwitz III-Monowitz (een werkkamp) en een aantal subkampen.
Lees hier verder over de geschiedenis van Auschwitz.

Jules Verne

Jules Verne (Nantes, 8 februari 1828 – Amiens, 24 maart 1905) was een Franse schrijver en pionier in het sciencefictiongenre.
Hier kun je meer lezen over Jules Verne.
..

Auschwitz-Birkenau

Oprah Winfrey bezocht in 2006 het vernietigingskamp Auschwitz-Birkenau samen met Elie Wiesel (overlevende van de holocaust). In deel 1 van dit film fragment krijg je informatie over het vernietigingskamp en een interview met Elie Wiesel.

Virtueel leven Enschede (PDF)

Virtueel Leven Enschede is een uitgebreid project dat is uitgevoerd in opdracht van de gemeente Enschede. Het programma heeft als kerndoel het ondersteunen van de gezonde virtuele ontwikkeling van kinderen en jongeren.
Lees hier het verslag van dit project.
.....
......